ABC-Gezond - Hoe werkt het?

Kies je eigen programma

Advies, Begeleiding en Coaching kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Je kunt bij me terecht voor individuele consulten en voor het volgen van het ABC-gezondprogramma van acht weken. Vind je het fijn om met een groep samen aan de slag te gaan, dan heb ik daarvoor het programma ABC-switch. Lees meer over de verschillende mogelijkheden en kijk wat het beste bij je past.

Vergoeding via verzekering
De begeleiding door de BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. Ook in 2017 worden de consulten van de gewichtsconsulent weer ruim vergoed vanuit de aanvullende pakketten. Je kunt de voorwaarden terugvinden op de site www.gewichtsconsulenten.nl bij vergoedingen. Controleer ook je eigen polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar.

individuele consulten

Kennismaking
Dit is een persoonlijk gesprek om inzicht te krijgen in wat ABC-gezond voor jou en je gezondheid kan betekenen. Dit kan in een basistraject van zes weken, maar ook in kortere trajecten of losse consulten. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Intakegesprek
Hierin worden je anamnese, je eetdagboek, je persoonlijke voorkeuren en wensen besproken. Naar aanleiding daarvan maken we in overleg een behandelplan. De kosten voor een intakegesprek, inclusief een eerste consult, zijn € 75,-.

Consult
In overleg kunnen we nieuwe consulten plannen. Om je te ondersteunen, te klankborden en/ of je doelen te bespreken. Vervolgconsulten duren dertig minuten en kosten € 30,-.

Consult & analyse
Consult en analyse voor orthomoleculaire aanvulling kosten € 95,-. Dit kan een speekselanalyse zijn of bijv. een hormoonanalyse met de bravermantest.

ABC-Gezondprogramma

In het ABC-gezondprogramma bied ik je zes weken advies, coaching en begeleiding naar een gezonde levensstijl. Je krijgt wekelijks informatie over voeding en wat voeding met het lichaam doet. Door het bijhouden van eetdagboeken kijk ik hoe, wat en wanneer je eet en geef ik daarop feedback. Zo leer je stapje voor stapje de juiste keuzes te maken, het huidige voedingspatroon te doorbreken en bewust te kiezen voor een nieuwe gezonde leefstijl. Dit bereik je met natuurlijke, onbewerkte en gevarieerde voeding. In deze zes weken is tevens een wandelconsult en een supermarktbezoek opgenomen.

Advies, begeleiding en coaching naar een gezond voedingspatroon: € 225,-.

ABC-Switch

In een groep start je om de SWITCH te maken naar het eten en bereiden van gezonde voeding. De kracht van een groep is dat je samen aan de slag gaat en er dus niet alleen voor staat! Uit recente onderzoeken blijkt dat afvallen in groepsverband leidt tot goede resultaten bij afslanken. Je bent niet langer alleen op jezelf aangewezen. Je kunt ervaringen delen met groepsleden en samen nieuwe uitdagingen aangaan. Het motiveert en stimuleert je!

In acht weken tijd komen we vier keer bij elkaar in sessies van anderhalf uur.. De kosten hiervoor, inclusief cursusmateriaal, zijn € 125,-.

ABC bij bedrijven

Jaarlijks draai ik bij bedrijven vitaliteitsdagen of weken. Met een werkgever maak ik maatwerk hoe we het programma kunnen aanbieden voor de werknemer. Uiteraard is er voorlichting over voeding of over een thema binnen voeding. Maar ook het verzorgen van tussendoortjes als fruit, rauwkost of smoothies, het verzorgen van een lunchwandeling ed behoren tot de mogelijkheden. In samenwerking met de bedrijfsarts kan er bloeddruk, cholesterol of suiker gemeten worden.