ABC-Gezond - Hoe werkt het?

Kies je eigen programma

Advies, Begeleiding en Coaching kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Je kunt bij me terecht voor individuele consulten en voor het volgen van het ABC-gezondprogramma van acht weken. Vind je het fijn om met een groep samen aan de slag te gaan, dan heb ik daarvoor het programma ABC-switch. Lees meer over de verschillende mogelijkheden en kijk wat het beste bij je past.

Vergoeding via verzekering
De begeleiding door de BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. Ook in 2017 worden de consulten van de gewichtsconsulent weer ruim vergoed vanuit de aanvullende pakketten. Je kunt de voorwaarden terugvinden op de site www.gewichtsconsulenten.nl bij vergoedingen. Controleer ook je eigen polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar.

individuele consulten

Kennismaking
Dit is een persoonlijk gesprek om inzicht te krijgen in wat ABC-gezond voor jou en je gezondheid kan betekenen. Dit kan in een basistraject van zes weken, maar ook in kortere trajecten of losse consulten. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Intakegesprek
Hierin worden je anamnese, je eetdagboek, je persoonlijke voorkeuren en wensen besproken. Naar aanleiding daarvan maken we in overleg een behandelplan. De kosten voor een intakegesprek, inclusief een eerste consult, zijn € 75,-.

Consult
In overleg kunnen we nieuwe consulten plannen. Om je te ondersteunen, te klankborden en/ of je doelen te bespreken. Vervolgconsulten duren dertig minuten en kosten € 30,-.

Consult & analyse
Consult en analyse voor orthomoleculaire aanvulling kosten € 95,-. Dit kan een speekselanalyse zijn of bijv. een hormoonanalyse met de bravermantest.

Meten is weten

Als orthomoleculair voedingsdeskundige help ik je het voedingspatroon te vinden dat bij jou past én leefbaar is. Of dit nou gaat om afvallen (of juist aankomen), het aanpakken van die vervelende darmklachten, (chronische) huidklachten, vermoeidheidsklachten of hormoonklachten.  Met mijn specialisatie in Orthomoleculaire voeding en suppletie help ik je graag om je fitter te voelen, beter in je vel te zitten en minder (vage) klachten te ervaren. Sinds kort kan ik deze adviezen nog eens extra ondersteunen door een EMB bloedtest af te nemen.

Heb je al een tijdje last van specifieke of vage klachten? Lukt het niet goed om af te vallen? Merk je dat je te weinig energie hebt? Slaap je niet goed? Lukt het niet om zwanger te worden? Heb je snel last van jouw darmen? Heb je last van acne of huidklachten? Of wil je gewoon graag weten hoe het ervoor staat in jouw lichaam? Dan kan een EMB bloedtest antwoord geven over de oorzaken. Wil je duidelijkheid en weten wat jouw lichaam nodig heeft?

Meer informatie

ABC-Switch

In een groep start je om de SWITCH te maken naar het eten en bereiden van gezonde voeding. De kracht van een groep is dat je samen aan de slag gaat en er dus niet alleen voor staat! Uit recente onderzoeken blijkt dat afvallen in groepsverband leidt tot goede resultaten bij afslanken. Je bent niet langer alleen op jezelf aangewezen. Je kunt ervaringen delen met groepsleden en samen nieuwe uitdagingen aangaan. Het motiveert en stimuleert je!

In acht weken tijd komen we vier keer bij elkaar in sessies van anderhalf uur. De kosten hiervoor, inclusief cursusmateriaal, zijn € 125,-.

ABC bij bedrijven

Jaarlijks draai ik bij bedrijven vitaliteitsdagen of weken. Met een werkgever maak ik maatwerk hoe we het programma kunnen aanbieden voor de werknemer. Uiteraard is er voorlichting over voeding of over een thema binnen voeding. Maar ook het verzorgen van tussendoortjes als fruit, rauwkost of smoothies, het verzorgen van een lunchwandeling ed behoren tot de mogelijkheden. In samenwerking met de bedrijfsarts kan er bloeddruk, cholesterol of suiker gemeten worden.

Omega 3 en omega 6 vetzuren

Tegenwoordig zijn we ons steeds meer bewust van onze gezondheid en doen we van alles om gezond te leven en te blijven. Tegelijkertijd zien we steeds meer gezondheidsproblemen, zoals bijvoorbeeld: een laag energieniveau, een toename van allergieën of de welvaartsziekten waar we dagelijks over lezen.  Sinds een paar jaar heb ik mijn voedingsadviezen-pakket flink uitgebreid door me te verdiepen als orthomoleculair adviseur. De algemene conclusie is dat een aantal supplementen bovenop gezonde voeding je verder ondersteunt in jouw dagelijks leven. Met goede producten kan je lichaam dit inzetten en gebruiken om de voedingsstoffen ook optimaal te benutten.

Wist je dat een juiste balans in omega-vetzuren van essentieel belang is voor een goede gezondheid?

Meer informatie

ABC-Gezondprogramma

In het ABC-gezondprogramma bied ik je zes weken advies, coaching en begeleiding naar een gezonde levensstijl. Je krijgt wekelijks informatie over voeding en wat voeding met het lichaam doet. Door het bijhouden van eetdagboeken kijk ik hoe, wat en wanneer je eet en geef ik daarop feedback. Zo leer je stapje voor stapje de juiste keuzes te maken, het huidige voedingspatroon te doorbreken en bewust te kiezen voor een nieuwe gezonde leefstijl. Dit bereik je met natuurlijke, onbewerkte en gevarieerde voeding. In deze zes weken is tevens een wandelconsult en een supermarktbezoek opgenomen.

Advies, begeleiding en coaching naar een gezond voedingspatroon: € 225,-.