ABC-Gezond - Iets voor jou?

Gezond afvallen met een voedingsdeskundige

Bij ABC-gezond ga je gezond afvallen met eten dat je gewoon bij de supermarkt, bakker of groenteboer haalt. Wel zo makkelijk en heel betaalbaar! Dus, ben jij klaar met diëten? Wil je graag hulp om:

 • weer lekker in je vel te zitten
 • meer energie te hebben
 • je leuke kleren weer te passen
 • je gezondheid te verbeteren
 • gezond (of vertraagd) ouder worden
 • of je weer fit en minder moe te voelen

Kies dan mijn no-nonsense advies. Je krijgt een duidelijke en praktische  aanpak. Je leert de basis van een gezond, goed en gevarieerd voedingspatroon en een leefstijl waar vitaliteit centraal staat. Onbewerkt en puur, geen toevoeging van suikers en geen gebruik van zakjes en pakjes maar verse bereidingen horen bij deze aanpak.

Persoonlijke doelen

Mensen hebben verschillende doelen en wensen. Er zijn daarom ook talloze redenen om aan te willen kloppen bij ABC-gezond. Redenen die ik vaker hoor:

 • Ik wil graag afvallen, ik sport veel, maar kilo’s raak ik niet echt kwijt
 • Ik wil een marathon lopen, wat eet ik in aanloop naar een wedstrijd
 • Ik wil mijn buikje kwijt, mijn overhemd staat veel te veel op spanning
 • Ik wil meer energie, voel me zo futloos
 • Ik ben in de overgang en echt dikker aan het worden
 • Ik wil een lichaam dat past bij hoe ik me voel. Jong en energiek

Deze doelen zijn heel verschillend.  Daarom is er niet één menu dat voor iedereen zal werken. Je moet zorgen voor de juiste voeding, maar welke voeding is het meest geschikt voor welke prestatie? Wat je doelen ook mogen zijn, ABC-gezond gaat je helpen!

Wat wij er samen in stoppen zal er ook weer uitkomen; de input bepaalt de output. Met voeding is dit zeker ook waar. Je hebt voeding nodig om te functioneren. Je hebt energie (calorieën) nodig die geleverd wordt door voeding, maar voeding moet daarnaast nog heel veel meer stoffen bevatten  voor een optimale gezondheid. Verschillende voedingsmiddelen hebben ook verschillende voedingswaarden. Voeding kan versterken maar ook verzwakken. Welke stoffen je nodig hebt is afhankelijk van je doel en je persoonlijke situatie. Geen paniek! Ik ga je persoonlijk begeleiden en zo leer je de juiste keuzes voor jezelf te maken.

Wat je wilt doen of bereiken bepaal je zelf, maar als voedingsdeskundige kan ik je helpen met het vinden van het juiste voedingspatroon.

Voedselgerelateerde klachten

Bij ABC-gezond kun je ook zonder doktersverwijzing terecht met al je vragen op het gebied van voeding, beweging, diëten en leefstijl. Zowel voor kinderen, jongeren en ouderen, als voor sporters die aan hun gezondheid en conditie willen werken.

Er zijn veel klachten die voedselgerelateerd zijn. Dus ook als je één of meerdere van de onderstaande klachten herkent, dan ben je van harte welkom om samen te onderzoeken op welke manier we die klachten kunnen verminderen. Die klachten kunnen onder andere zijn:

 • overgewicht
 • ondergewicht
 • vermoeidheid
 • voedselallergie
 • voedselintolerantie
 • diabetes
 • spijsverteringsklachten