Omega 3 en omega 6 vetzuren

De belangrijkste twee voedingstoffen

Tegenwoordig zijn we ons steeds meer bewust van onze gezondheid en doen we van alles om gezond te leven en te blijven. Tegelijkertijd zien we steeds meer gezondheidsproblemen, zoals bijvoorbeeld: een laag energieniveau, een toename van allergieën of de welvaartsziekten waar we dagelijks over lezen.  Sinds een paar jaar heb ik mijn voedingsadviezen-pakket flink uitgebreid door me te verdiepen als orthomoleculair adviseur. De algemene conclusie is dat een aantal supplementen bovenop gezonde voeding je verder ondersteunt in jouw dagelijks leven. Met goede producten kan je lichaam dit inzetten en gebruiken om de voedingsstoffen ook optimaal te benutten.

Wist je dat een juiste balans in omega-vetzuren van essentieel belang is voor een goede gezondheid?

Gezondheid en omega 3

De belangrijkste twee voedingstoffen voor deze cellen zijn de omega 3 en omega 6 vetzuren. Omega 3 werkt ontstekingsremmend (herstel van beschadigde cellen en goed doorlaatbare celwand) en omega 6 ontstekingsbevorderend.

Deze omega’s kan je lichaam niet zelf aan maken en dien je binnen te krijgen via je voeding in een juiste verhouding! Beide zijn zeer belangrijk. Helaas krijgen we vaak veel meer omega 6 voedingstoffen binnen via onze voeding en hebben we een groot tekort aan omega 3. Daardoor zijn we niet meer goed in balans en kunnen uiteindelijk lichamelijke problemen ontstaan.

Een tekort aan omega 3 en teveel aan omega 6 zorgt voor meer beschadigde cellen en celwanden die minder zuurstof en voedingsstoffen doorlaten. Met andere woorden: de celfunctie raakt verstoord en gaat ontsteken. Een perfecte balans is 1:1, een goede balans is 1:3 en bij alles boven de 1:5 is er meer kans op lichamelijke klachten (zie hieronder). Bij 95% van de huidige ziektes wordt een ontsteking in de cel waargenomen!

Een goede Omega-3 zorgt voor een goede balans!
Veel studies hebben aangetoond dat de optimale inname van omega 3 vetzuren, en in het bijzonder EPA en DHA, helpt bij het voorkomen en/of verlichten van uitlopende klachten en (chronische) ziekten. Omega 3 vetzuren zijn onder meer van belang voor hart en bloedvaten, kanker, chronische ontstekingen, auto-immuunziekten, hersenfunctie, gezichtsvermogen, mentale en emotionele gezondheid, afweersysteem, bewegingsapparaat en vetverbranding.

Testen en suppletie

Ervaar jij een hormonale disbalans, vermoeidheid en/of ontstekingen? Ben je regelmatig ziek of ben je minder geconcentreerd? Heb je moeite met afvallen of zit je niet lekker in je vel? Test dan eens of jij een goede vetzurenbalans hebt! Wellicht heb je een tekort aan omega 3 en kan een hoogwaardige dosis hiervan je helpen om van deze klachten af te komen.

Zelf adviseer ik de omega 3 BalanceOil van het merk Zinzino.

Wat kost een test?
Omega 6:3 Balance test (alleen de test)
Informeert over je omega 6:3 evenwicht. Het is een droge bloedtest voor thuisgebruik en meet 11 vetzuren in het bloed. Prijs is normaal gesproken € 117,-, aanmelding via mij is € 95,- incl. uitleg van de uitslag en advies.

OMEGA 3; Zinzino BalanceOil* (inclusief test)
De BalanceOil* van Zinzino bevat een hoge dosis EPA, een hoge kwaliteit olijfolie (omega-9) en vitamine D. De Zinzino BalanceTest is een bloedtest die test op je omega 6:3 balans, jouw waarde van 11 vetzuren en welke waarde dit zou moeten zijn voor een optimale gezondheid, uitgebreide info + voedingsadvies.

Via mij is het starterspakket van 2 testen, uitleg testuitslag, advies en start met de BalanceOil € 159,00. Je test je startmoment en na 120 dagen doe je de 2e test. Hierdoor zijn je verbeteringen meetbaar en zichtbaar.

Download meer informatie over de Zinzino BalanceOil (pdf)

Informatie en producten van Zinzino

Waarom Zinzino?

Uit nieuwsgierigheid heb ik zelf een keer een test gedaan. Ik slikte zelf al jarenlang een visolie, ik eet zeker 2 keer in de week vette vis en let bovendien erg op mijn voeding. Ik dacht dus dat mijn omega 6:3 wel in balans zou zijn. Toch bleek het tegendeel uit de test! Ik had niet de juiste verhouding en was dus helemaal niet in balans. Toen ik de visolie van Zinzino ben gaan gebruiken, merkte ik het volgende:

  • Helderder in mijn hoofd en meer energie.
  • Stabiele bloedsuikerspiegel en geen snaaimomenten meer.
  • Makkelijk in te nemen en zelfs door een smoothie te doen, ook heel handig voor kinderen.
  • Wordt maandelijks netjes thuis bezorgd.
  • Mijn vetzuren zijn nu in balans.

Interesse?

Neem contact met mij op en ik regel het graag kosteloos. Buiten de korting ontvang je ook een vrijblijvend advies. Bij de bestelling inclusief de BalanceTest leg ik de testuitslagen uit en adviseer je over de mogelijkheden.

Ontdek ook het voordeel van deze omega 3 en ervaar welk product het best past bij jou. Stuur een bericht naar info@abc-gezond.nl en ik neem contact met je op. We bespreken samen wat het meest geschikt is voor je en kijken naar de voordeligste vorm.